Geslaagd Jubileumfeest Noppes 30 jaar!

Geplaatst op Categorieën Evenement

Zaterdag 28 okt 2023 hadden we met zijn allen een fantastisch Jubileumfeest! Buurtsalon Jeltje was van 15u ‘s middags tot ‘s avonds 22u bomvol (ca 80 gasten). FOTO MIDDEN Na de intelligente voorstelling Geld en Genoeg, van Dette Glashouwer, over het mondiale geldsysteem, deden we om terug te keren naar onszelf olv Floris een verbindingsspel met als thema De Vluchteling: we kozen een partner om mee op reis te gaan, en stelden ons het Beloofde Land voor, Utopia. Wat motiveert ons? Waar verlangen we naar? Waarvoor zijn we op de vlucht? Hoe ziet die betere wereld, ons Walden eruit (Noppes?) Valt het mee? Tegen? De vele gevarieerde antwoorden (in de vaas, midden) komen in de Jubileumkrant die binnenkort gedrukt wordt (je kunt je bijdrage nog inzenden naar info@medialounge.nl). We sloten af met een omhelzing: kom eerst maar eens bij mij, we gaan samen eten! FOTO LINKS Huda en Zeyd hadden heerlijk Syrische gekookt! Dewi (bovenin de foto links) hielp met uitserveren en de bar. FOTO RECHTS Smullen!

FOTO LINKS De verschillende programmaonderdelen werden met verve aan elkaar gepraat door ceremoniemeesteres Willy van der Griendt (zalmkleurig; de dame met de mike is Jane van Lets Het Gooi). FOTO RECHTS Ex-Noppeslid Dette glashouwer deed een workshop / een-vrouws voorstelling over Geld. Ze nam ons mee op een reis van de VOC en Adam Smith naar de Rothchilds en de Centrale banken, van de goudstandaard naar het digitale geld, over meer en meer en genoeg. Nog steeds begrijpen we onze relatie met geld niet helemaal. Nog steeds wordt de gewone man bij de neus genomen, en tegelijkertijd stijgt de welvaart. Dat het rechtvaardiger kan en moet is ook duidelijk, de bestaansreden van Noppes. Dette is een fan van positive money en de circulaire euro. FOTO MIDDEN In de avond trad nieuw Noppeslid Frans Bloem op met een warm en intiem repertoire, Nederlandstalig, Engels en een beetje Frans – nou .. heel veel Frans (Bloem). Wat een entertainer! Vanaf de eerste noten hing de zaal aan zijn lippen. Songs van Aznavour, Dietrich, Sinatra: We Did It Our Way! (Doen we bij Noppes dus al 30 jaar). Met perfecte begeleiding op keys van Dennis en bij Wilde Bloem van Jonneke Siebrand. Wat is er veel talent bij Noppes!

FOTO RECHTS Al om 15u brachten Marjan en Erica de sfeer erin met het door hun geschreven en gezongen Noppeslied. Iedereen haakte in, op de melodie van Bella Ciao. FOTO MIDDEN Met de leden kwamen ook gasten mee. Zoals Gerald van LetsPebbels, Ineke van LetsAlkmaar en Jane Van LetsHetGooi. En Joke Bakker van Buurtkamer Bellamy die een filmcrew van het Gewilde Westen mee had genomen. Het door Rinke (foto) gefilmde item over ons Jubileumfeest zal te zien zijn op Salto TV. FOTO RECHTS Na afloop van het Rijke programma werd er tot sluitingstijd flink gedanst (de camera kon de danspassen niet bijhouden) op muziek samengesteld door Gert, lid van de Feestcommissie (hulde!) die verder bestond uit Marjan en bestuursleden Erica (penningmeester Noppes) en Floris (voorzitter Noppes).

Laten we snel weer een excuus vinden om zo bij elkaar te komen! Echte rijkdom is geen currency maar community, en een goed feest.

Floris