Over Noppes

Noppes Jubileum
Op 28 oktober 2023 bestond Noppes 30 jaar! Dit hebben we uiteraard gevierd met een groots feest.

Op haar hoogtepunt had Noppes meer dan 1000 leden. Dat is inmiddels wat minder, nu zijn het er ca. 300 die nog steeds actief diensten en goederen aanbieden en afnemen van elkaar.

Ook sociaal is er veel activiteit. In de WhatsApp community (4 groepen) wordt druk gecommuniceerd, leden organiseren activiteiten en ontmoeten elkaar op meerdere bijeenkomsten per maand.

Het Joepiefonds
Het Joepiefonds is een sociaal fonds, een noppenrekening waar leden aanspraak op kunnen maken als zij hulp nodig hebben maar te weinig noppen bezitten om andere leden daarvoor te betalen.

Heb je bijvoorbeeld in het ziekenhuis gelegen en wil je dat een ander noppeslid je helpt met boodschappen doen, het huishouden, of iets anders? Dan kun je daarvoor een bijdrage uit het Joepiefonds krijgen.

Een aanvraag wordt eerst beoordeeld door het bestuur.

Noppes is vrijwilligers
Noppes draait op vrijwilligers, en dat gaat goed. Toch zijn er altijd wel nieuwe mensen nodig, al was het maar omdat het met meer mensen gezelliger en minder werk is. Aan je eigen vereniging werken is leuk!

Wat is er zoal te doen bij Noppes?
Ruilmarkten organiseren, meehelpen culinair, redactioneel, administratief of IT, boekhouding of PR. Soms krijgen vrijwilligers een vergoeding in noppen per uur.

En tenslotte: je kunt ook zelf activiteiten organiseren.